HIV Testi Nedir, Nasıl Yapılır?

Mucahit

Member
HIV virüsü daha çok AIDS olarak bilinmektedir. Bu hastalık özellikle sebep olduğu etkilerden kaynaklı olarak bağışıklık sistemi rahatsızlığı olarak nitelendirilir. İnsan bedeninin hastalıklara karşı savunmasını yapan bazı fonksiyonların ölmesine ve vücudun bu sebeple savunmasız hale gelmesine sebep olur. Bu hastalığın erken teşhis edilmesi muhakkak bulaşıcı etkisinin azalması için önem arz etmektedir.

HIV virüsünün insandan insana bulaşması ise cinsel ilişki, vücut sıvısının bulaşması, gebelik döneminde emzirme ya da kan yoluyla gerçekleşmektedir. Burada hastalıkların vücudunuzu etkisi altına almaması için dikkat etmeniz gereken en önemli şey AIDS testini erkenden yaptırmaktır.


HIV Testi Nasıl Yapılır?
AIDS hastalığının teşhis edilmesi için yapılan ELISA testi aslında bakıldığında bir kan testidir. Bir kişinin HIV virüsünü kapması durumunda vücutta ilgili bölümler virüse karşı antikor üretmeye başlayacak fakat bu virüste üretilen antikorların direkt olarak virüs tarafından öldürülmesi öldürücü etkinin artmasına sebep oluyor. Bu testin yaptırılma süresi hakkında kişilerin bilinçlenmesi gerekiyor. Eğer cinsel bir ilişkinin hemen ardından test yaptırırsanız kesin sonuç alma olasılığınız düşecektir. Bu sebeple 4 ile 12 hafta aralığında bir süre bekleme döneminde olmanız gerekmektedir.